Even voorstellen Bianca van der Hout

Hallo, ik ben Bianca van der Hout, bijna 50 jaar, al heel lang getrouwd en heb geen thuiswonende kinderen meer.

Mijn loopbaan heeft zich voornamelijk in het onderwijs afgespeeld, van basisonderwijs tot voortgezet onderwijs, van juf tot docent wiskunde. Naast mijn werk ben ik altijd vrij actief geweest.

In de tijd dat ik jonge kinderen had was ik secretaris van de wijkvereniging, op de Rozenhorst was ik voorzitter van de mr. en daarnaast ben ik een kleine 25 jaar actief geweest in de plaatselijke gymvereniging.

Zo af en toe loop ik nog een collecte. Mijn belangrijkste vrijwilligerswerk vind ik het geven van bloedplasma en bloedplaatjes.

Tussen alle bedrijvigheid door maak ik nog tijd vrij om hard te lopen, te fietsen en heel af en toe te skiën.

Ten tijde van de oprichting van Luma was ik een collega van Marrie, ik mocht bijdragen aan de eerste grote Luma-actie die er op de Rozenhorst werd georganiseerd. Ook de presentatie van de besteding van deze gelden kan ik me nog goed herinneren. Vanaf de oprichting heb ik Luma een warm hart toegedragen, gevolgd en gesteund. Gevolgd via Marrie en via de nieuwsbrieven die ik als donateur ontvang. Gesteund door donateurschap, maar ook bijv. Door mijn klassen op school te laten stemmen voor de actie van de Wilde Ganzen.

Mijn man en ik voelen ons bevoorrecht dat wij een goed en financieel zeker leven hebben, daardoor is het voor ons normaal een financiële bijdrage te geven aan verschillende liefdadigheidsinstellingen. Elk jaar bekijken we weer welk goed doel er vanaf dan gesteund wordt. Luma en de KNRM zijn voor ons blijvertjes in onze bijdragen.

Toen Marrie mij benaderde voor een algemene bestuursfunctie voelde ik dat als een eer, de stichting zit in mijn klieren, en nu word ik zelfs gevraagd mogelijk een actieve bijdrage te gaan leveren. Dat voelt enorm fijn.