Roy de Raaf overhandigt cheque aan LUMAhelpt

In de pers

Roy de Raaf overhandigt cheque van 150 euro aan Stichting LUMAhelptRoy de Raaf, jeugdambassadeur van de stichting LUMAhelpt, heeft het afgelopen jaar allerlei klusjes gedaan om dit prachtige bedrag bij elkaar te sparen. Zo laat hij al een hele tijd de hond van een mevrouw uit en hij heeft tweedehands spullen verkocht op koninginnedag, waarvan de opbrengst geheel voor het goede doel was. Heeft u hem zien zitten op het raadhuisplein? Zijn vader had een prachtig bord gemaakt waarop te lezen was waar het geld voor gebruikt zou worden. Verder heeft hij overal waar het mogelijk was, geprobeerd geld te verdienen voor zijn stichting.

De stichting LUMAhelpt heeft een aantal projecten in Zuid Afrika. Één van die projecten is het zorgen voor een pré-school in een krottenwijk vlakbij Kroonstad. Hier verblijven zo'n 100 kinderen van 0 tot 6 jaar dagelijks zodat hun ouder(s) of verzorger(s) kunnen proberen wat geld te verdienen. Deze kinderen krijgen dankzij de stichting dagelijks een warme maaltijd, wat voor velen van hen de enige maaltijd per dag is. De Stichting LUMAhelpt heeft er ook voor gezorgd, dat het gebouw waar deze kinderen dagelijks zitten, geheel vernieuwd is. In de zomer van 2008 zijn een aantal ambassadeurs van de stichting 14 dagen in en bij het gebouw aan het werk geweest om alles zo gezellig mogelijk te maken. Deze mensen hebben daar gezien, dat de leidsters niet goed weten hoe zij met zoveel kinderen toch leuk bezig kunnen zijn. Daarom wordt er niets met de kinderen gedaan en zitten of liggen zij de hele dag op een kleedje. Het enige wat zij mogen doen is af en toe een liedje zingen. Dit was hartverscheurend om te zien.

Daarom gaan op 16 oktober 4 mensen van de stichting weer naar het schooltje om , samen met de leidsters, 14 dagen aan de slag te gaan zodat deze leidsters inzicht krijgen hoe zij met de kinderen leuke dingen kunnen doen. Één van deze mensen is juf Marrie van de Rozenhorst en Roy heeft speciaal voor deze gelegenheid zijn geld aan haar overhandigd. Van dit geld zal teken - en knutselmateriaal gekocht worden, Roy gaat natuurlijk gewoon door met geld inzamelen, want een grote wens van hem is om zelf een keer naar Zuid Afrika te gaan om het schooltje van dichtbij te zien.

Roy, heel erg bedankt voor jouw inzet en ga zo door!