Parkdienst in park Rusthoff in Sassenheim

In de pers

Voor de vierde keer wordt komende zondag in park "Rusthoff" in Sassenheim de parkdienst worden gehouden. De parkdienst is een initiatief van de Raad van Kerken in Sassenheim in samenwerking met de Oranjevereniging. De dienst is het begin van het kerkelijk seizoen en het begin van de feestweek.

Vorig jaar bezochten ruim 1200 mensen deze dienst. Het geeft aan dat de parkdienst al een echte traditie wordt. Dit jaar zal een speciaal parkdienstkoor de muzikale omlijsting voor de parkdienst verzorgen. Dit koor is een  gelegenheidskoor  met 100 zangers en vooral zangeressen uit de vier kerken in Sassenheim. Het thema voor de parkdienst van dit jaar is "het komt uit de lucht vallen". Uiteraard zullen ook de kinderen tijdens de parkdienst weer hun steentje bijdragen aan de parkdienst.

Weer
De opbrengst van de collecte gaat zoals altijd naar een goed doel. Dit jaar is dit de Stichting LUMAhelpt. Deze Nederlandse stichting bouwt in de zwarte woonwijk Moakeng bij Kroonstad in Zuid-Afrika. Al met al belooft het weer een mooie bijeenkomst te worden. Mocht het weer onverhoopt roet in het eten gooien dan wijkt de parkdienst uit naar de Pancratiuskerk. De parkdienst begint om 9.45 uur maar het is verstandig om tijdig aanwezig te zijn. Na afloop van de dienst is er gelegenheid om een kopje koffie of thee te drinken.