Nieuwsbrief mei 2024

Nieuwsbrief

In Nederland zijn we blij dat de zon wat vaker te zien is en werken we toe naar hopelijk een goede zomer. In Afrika hebben ze die mooie zomer al gehad en kijken ze uit naar de regenperiode. Dat laatste kunnen wij ons niet voorstellen maar het is de realiteit.

De groep die in juli af zal reizen naar Zuid-Afrika hoopt dat in die periode de regen nog even op zich laat wachten zodat zij de speelplaats bij Ikusasa / Sechaba een opknapbeurt kunnen geven.

Deze reizigers zijn allen lid van het Luma Vocaal Ensemble en zullen ook op muzikaal gebied hun beste beentje

voorzetten. Zo worden er momenteel muziekinstrumentjes gemaakt door een groep gehandicapten in Zuid-Afrika. Deze instrumentjes zullen komende zomer worden aangeboden zodat ook de kinderen zelf volop muziek kunnen maken.

Het probleem bij de naschoolse opvang is nog niet helemaal opgelost, maar daar is men druk mee bezig.

Helaas is er een nieuw probleem bijgekomen door de landelijke stroomvoorziening. Het hele land zit dagelijks soms uren zonder stroom. Dat betekent dat ook het toegangshek bij Sechaba dan zonder stroom staat wat soms tot vervelende situaties kan leiden. Er wordt druk gezocht naar een goede oplossing.

 In onze vorige nieuwsbrief hebben wij verteld over het ChIldren’s Home Bethany’s Trust in Krugersdorp waar momenteel zo’n 120 weeskinderen worden opgevangen. In december heeft LumaHelpt een éénmalige gift gegeven. Ook hier zal in juli de afvaardiging van het bestuur de situatie gaan bekijken. De biljartvereniging van Rozenburg heeft d.m.v. een benefiettoernooi ook een donatie gedaan en zal dat dit jaar nog een keer doen. Daar zijn we heel blij mee.

Via onze website: www.lumahelpt.nl kunt u volledig op de hoogte blijven van al onze activiteiten.

Om kosten te besparen kunt u de nieuwsbrief ook per mail ontvangen. Wilt u voortaan de nieuwsbrief per mail ontvangen geeft u dan alstublieft uw mailadres door aan: secreatariaat@lumahelpt.nl.

Het bestuur van LumaHelpt bedankt u allen voor uw bijdrage en wenst u een fijne zomer.

Download alls PDF