Nieuwsbrief mei 2023

Nieuwsbrief

Het is weer tijd voor de eerste nieuwsbrief van 2023.

Jammer genoeg kunnen we nog geen persoonlijke ervaringen met u delen omtrent onze projecten. Het is voor ons nog niet mogelijk geweest om een bezoekje te brengen aan het mooie Zuid-Afrika.. De verwachting is dat we dat in het najaar kunnen realiseren. Dan kunnen we weer eens met eigen ogen zien hoe het reilt en zeilt op de verschillende locaties. Gelukkig is er goede communicatie met de plaatselijke vrijwilligers zodat we zeker wel op de hoogte gehouden worden.

In de vorige nieuwsbrief heeft u kunnen lezen dat Biljartvereniging Het Anker uit Rozenburg een benefiettoernooi heeft georganiseerd t.b.v. onze stichting. De opbrengst was o.a.bestemd voor een leuk afscheid voor de kinderen die Ikusasa gingen verlaten om naar de basisschool te gaan. De reactie vanuit Afrika was :

Die gradiation geleentheid was n hoogtepunt vir die kinders wat nou grootskool toe gaan en soveel meer gereed is daarvoor as baie ander kinders wat nie die voorreg van so goeie kleuterskool en begeleiding kon ervaar nie. Hulle het sommer geblom van trots. Die personeel is goed opdreef en werk besonder  hard. Hier is n klompie foto's van die gradiation geleent  heid.

Veel kinderen die afscheid genomen hebben van Ikusasa zullen we waarschijnlijk terug zien bij de naschoolse opvang Sechaba. Deze naschoolse opvang neemt een steeds belangrijkere plaats in voor de kinderen van 6 – 12 jaar. ’s Middags kunnen zij terecht bij Sechaba en krijgen dan bijles in rekenen en Engels. Ook is er gelegenheid om te sporten en natuurlijk een maaltijd voor zij naar huis gaan. 

De voorbereidingen voor de ziekenkamer zijn in volle gang. Gedacht wordt aan matrasjes en een goede, afsluitbare kast om de medicijnen in op te bergen. Zodra hier meer over bekend is kunt u het lezen op onze site.

Eén ding is wel duidelijk: zonder de steun van LumaHelpt kan dit project niet bestaan. Onze bijdrage is van levensbelang voor “onze” kinderen daar. LumaHelpt is derhalve zeer dankbaar voor alle (vaste) donateurs, giften en acties. 

Het bestuur van LumaHelpt bedankt u allen voor uw bijdrage en wenst u een fijne zomer.

 

Download als PDF