Nieuwsbrief mei 2020

Nieuwsbrief

Beste mensen

Allereerst hopen wij dat iedereen nog gezond is.

Helaas niet de nieuwsbrief zo als u die van ons gewend ben.

Toch willen we u op de hoogte houden van “voor zover we weten” hoe de situatie is.

Ook in ZA is complete Lockdown. De scholen zijn gesloten en sporthallen en stadions worden momenteel ingericht als hospitaal. De grote piek wordt verwacht in juli / augustus.

Of het virus al in de Plakkerskampen is, is niet bekend. Er komen heel weinig berichten naar buiten.

Het grote probleem op dit moment is ETEN. De supermarkten zijn weliswaar geopend, maar geen werk betekent geen geld en dus geen eten. De mensen mogen niet naar buiten ( alleen voor noodzakelijke dingen) en kunnen dus ook niet op zoek naar werk.

Luma wordt op de hoogte gehouden door onze vrienden de familie van Wijk, daar zijn we heel blij mee. Zij hebben contact met Petunia, hoofd van Ikusasa.

Met een noodkreet Honger.

Dit verslag hebben we deze week uit Zuid Afrika gekregen.

 

“Bij alle plakkerskampen, heerst grote hongersnood omdat veel mensen nog niet mogen werken. Veel mensen krijgen net gedeeltelijk of geen salaris.

Maar een organisatie met de naam CPF waarvan Johan Nel zo’n beetje de leiding heeft, krijgt overal vandaan donaties van groente, fruit, enz. Daar worden “kospakkies” van gemaakt en uitgedeeld in het plakkerskamp in Muldersdrift. Tot vandaag toe zijn er al 5,500 pakjes uitgedeeld.

Karin en Jeanette krijgen weer donaties van President supermarkt wat elke Maandag opgehaald wordt. Dat wordt weer verdeeld onder hoofdzakelijk de gezinnen van Sechaba en wat overblijft wordt verder verdeeld. Petunia en helpers maken elke week een grote hoeveelheid soeppakjes, wat bevroren wordt en dan ook verdeeld wordt onder de behoeftigen.

Verleden week kregen ze van één van onze gemeenteleden van de kerk zoveel dat ze daar ook nog 70 pakjes van konden maken en uitgedeeld kon worden.

Het is fantastisch hoe iedereen meewerkt en graag geeft!!!!”.

 

Johan Nel, Karin en Jeanette zijn vrijwilligers van ons comité aldaar Zij zijn dus zeer actief en doen wat zijn kunnen om de gezinnen in het plakkerskamp te helpen. Geweldig!!

Luma hoopt van harte dat, als de scholen weer open mogen, alle kinderen weer “gezond” de school kunnen bezoeken.

Hoe de situatie in kroonstad bij Kgotsong en Ikusasa is, is niet bekend. Onze contactpersonen daar mogen ook niet naar buiten en kunnen de Township niet bezoeken.

We hopen snel weer een “echte” nieuwsbrief te sturen.

Voor nu:

Wees voorzichtig en blijf gezond!

Samen kunnen we het aan!

 

Download als PDF