Nieuwsbrief juni 2017

Nieuwsbrief

Het is weer tijd voor de eerste nieuwsbrief van 2017. En zoals u dan van ons gewend bent, brengen wij u op de hoogte van de laatste activiteiten en komende plannen.

Ikusasa

Er is heel veel werk verricht bij Ikusasa dankzij Charissa Schwagermann, PABO studente uit Rozenburg die 3 weken stage heeft gelopen bij Ikusasa. De acties die zij heeft georganiseerd voor vertrek hebben ruim €4600 opgeleverd! In samenwerking met de vrijwilligers van Muldersdrift heeft zij: 30 loopfietsjes, een grote zandbak met schaduwdoek, een speeljungle bij de naschoolse opvang, winterkleertjes, schoolartikelen enz. geschonken!

Ook wordt er hard gewerkt aan uitbreiding. Er komt een klaskamer bij voor kinderen van 5/6 jaar die een speciale opleiding krijgen voordat ze naar de basisschool gaan. Er komen nu 50 kinderen naar de naschoolse opvang, ze krijgen daar les in Engels, wiskunde, zang en dans en een warme maaltijd aan het eind van de middag. Daar kunnen ze extra ruimte bij gebruiken en daar zijn we druk mee bezig.

Kroonstad

Bij Ikageng worden de buitenmuren opgeknapt door plaatselijke arbeiders. De plannen zijn om in Juli 2018 weer met een groepje vrijwilligers naar Kroonstad af te reizen om de moestuin en speelplaats op te knappen en indien mogelijk uit te breiden.

Kgotsong

De kinderen genieten van de speelplaats die in Juli 2016 opgeknapt is. Gelukkig heeft het veel geregend en is de grote droogte even voorbij. Zoals ze in Kroonstad zeggen: “De dam is weer vol”.

 

In de nieuwsbrief van december 2016 is uw medewerking gevraagd om te stemmen voor De Wilde Ganzen. Er is heel veel gestemd, onze hartelijke dank daarvoor. Helaas hebben we net niet een plaats bij de eerste 10 behaald. Maar de 11de plaats van de 124 goede doelen is toch een eervolle vermelding?

LUMAhelpt is zeer dankbaar voor de vele vrijwilligers in Kroonstad en Muldersdrift! Zonder hun hulp kunnen we niet. Maar ook zeker niet zonder de hulp van alle donateurs hier! We hopen van harte dat u ons blijft steunen, zodat we nog veel meer kinderen kunnen opvangen en een betere toekomst kunnen bieden.

LUMA wenst u een fijne zomer.

 

 

Bekijk de nieuwsbrief als PDF