Nieuwsbrief december 2018

Nieuwsbrief

Ikageng/Kgotsong Kroonstad

18 Juli is er weer een enthousiaste groep vrijwilligers afgereisd naar Kroonstad, daar is hart gewerkt aan het opknappen van de buitenspeelplaats.

Ikageng was onze eerste school en nu wel aan een opknapbeurt toe. Ook deze kinderen kunnen nu genieten van de klimjungle. De de andere speeltoestellen zijn weer mooi geverfd.

Het was hartverwarmend om te zien hoe blij de kinderen waren toen ze op de laatste werkdag de toestellen mochten bestormen.

Natuurlijk zijn we ook op bezoek geweest bij Kgotsong waar LUMA in 2016 de speelplaats heeft opgeknapt. Deze wordt goed onderhouden en ziet er nog goed uit. Ook hier zijn de kinderen blij en vrolijk, ook zij krijgen onderwijs in. Deze 2 scholen krijgen van een organisatie elke 3 maanden lesmateriaal met een ander thema.

IKUSASA

Ook de buitenschoolse opvang heeft nu zijn eigen LUMAlogo. “Sechaba: Gelukkig, Pret,Goed geaard!”

Sechaba wordt ook helemaal georganiseerd door vrijwilligers! De kinderen krijgen bijles in Engels/Wiskunde en de vrijdagmiddag is er sportmiddag. En een maaltijd voor ze naar huis gaan. Bij de baby afdeling hebben we bedjes geplaatst, gedoneerd door een koor uit Zwijndrecht.

En verder

In februari hopen we verder in gesprek te gaan met de mensen van ons “mogenlijk” volgende project. www.umusaproject.com 

Ook daar is hulp hard nodig. Dus LUMA gaat door! Met u hulp!

Wij van LUMA zijn alle donateurs en vrijwilligers heel dankbaar voor alle acties en giften! Met u hulp kunnen wij verder!

 

Het bestuur van LUMA wenst,

alle  mensen een goed, gezegend, gezond en gelukkige decembermaand en 2019.

 

 

 

Download de nieuwsbrief als PDF