Nieuwsbrief december 2014

Nieuwsbrief

IKUSASA

Nog even en 2014 is voorbij! Voor LUMA een bijzonder jaar. Nadat in februari het startschot is gegeven voor de bouw van onze 3de school is er veel vergaderd, gewhatsappt en gemaild met de commissieleden in Muldersdrift. 8 Oktober zijn 19 vrijwilligers vertrokken voor de “afbouw” van IKUSASA!

Na 10 dagen heel hard werken was het resultaat:

  • de groentetuin aangelegd!
  • de speeltoestellen in elkaar gezet en opgeknapt!
  • een geweldige waterput met het lekkerste water uit de omgeving aangeboord!
  • de zonnepanelen zorgen voor electriciteit!
  • de 72 gesponsorde bomen zijn geplant (de eerste vruchtjes hangen er al aan!)
  • fleurige plantenbakken van geverfde autobanden!
  • natuurlijk het klaslokaal ingericht en opgefleurd met oranje!
  • Enz. enz!

Op 18 oktober was de officiële opening. Het mooiste moment :de blije gezichtjes van de kinderen toen ze voor het eerst bij de school kwamen en met de speeltoestellen mochten spelen!!

LUMAhelpt

Tegelijkertijd realiseert LUMA zich dat er nu "maar" 100 kinderen opvang, 2 maaltijden per dag en onderwijs krijgen en er nog honderden kinderen in het plakkerskamp dit moeten missen. Dus LUMA gaat door! Er is nog genoeg ruimte op de aangekochte grond en met de hulp van acties en donateurs hopen we nog meer “klaskamers” te kunnen plaatsen. Zodat we nog meer kinderen gelukkig kunnen maken!

Luma is het afgelopen jaar meerdere malen verrast met acties van “vrienden van LUMA”, scholen, kerken, enz. Deze acties blijven ook het komende jaar doorgaan. Er zijn toezeggingen van kerstcollectes en kerstmarkten. LUMA vocaal ensemble heeft optredens gehad en gaat ook in 2015 bijeenkomsten opluisteren. Zij doen dit geheel vrijwillig!

Donateurs

LUMA dankt alle vrienden, donateurs, ambassadeurs en goede gevers voor hun steun in 2014. U blijft ons in 2015 toch ook steunen? Daarnaast hopen we nog nieuwe donateurs te verwelkomen!! Zodat LUMA nog veel kinderen blij kan maken, een goede start te kunnen geven en voor te bereiden op de basisschool.

Uw bijdrage wordt goed besteed, dit weten we uit ervaring met onze twee scholen in Kroonstad: Ikageng en Kgotsong . Waar LUMA – naast de subsidie – nog aanvullende donaties doet voor de maaltijden van de in totaal 160 kinderen! Want de kinderen uit de plakkerskampen kunnen niet zonder uw hulp!

Het bestuur van LUMAhelpt wenst iedereen goede feestdagen en een gezegend 2015!

 

Bekijk de nieuwsbrief als PDF