LUMAhelpt kampioen

Hoera, dankzij het feit dat Oranje geen kampioen is geworden wordt LUMAhelpt een beetje kampioen.

Vlag 2010 Holland Kampioen voor LUMAhelptVia SBS6 (Hart van Nederland 22:30 uur) zagen wij dat de Dokkumer Vlaggen Centrale na dit "oranje" verlies 2500 vlaggen niet meer kon verkopen. Zij zochten een creatieve bestemming om deze overblijvende vlaggen/stof een goede bestemming te geven.

LUMA stuurde een e-mail naar de vlaggenfabriek in Dokkum, met de vraag om 10 vlaggen die we bij de scholen willen gaan hangen om b.v. de boomplantdag op 26 oktober een extra feestelijk tintje te geven.

Vrijdag 16 juli 2010 kregen we een verrassend telefoontje dat de vlaggenfabriek DVC Stichting LUMAhelpt als hoofddoel heeft gekozen! Zij nodigt LUMA uit om aanwezig te zijn op een persconferentie op 20 juli waar Pers en TV vertegenwoordigd zal zijn.

We krijgen niet alleen de vlaggen maar ook stof voor b.v. gordijnen, matrashoesjes, tafelkleedjes, knutselschortjes, rugzakjes enz.

Dit alles kunnen we heel goed gebruiken voor de 2e school "Kgotsong" die eind 2010 gebouwd gaat worden en voor het bejaardenhuis Silwerkroon.

We zijn niet alleen heel blij met de vlaggen, maar ook met de publiciteit die het gaat opleveren.

Lees hier het persbericht van de DVC.

Bekijk hier het nieuws-item in Hart van Nederland met Lucie, Marrie, Aat en Wim.