Kgotsong verslag 2

KROONSTAD, 17 juli 2011 - Het gaat nog steeds allemaal goed. Ook al is de pallet nog steeds niet in Kroonstad!
Deze staat al 3 dagen bij de douane in Johannesburg. Regelmatig wordt er gebeld met douane,  TNT enz. maar helaas we komen er niet door heen: “dit is Afrika”.

Ondanks deze tegenslag is het werk erg opgeschoten, het hek is geverfd, de speeltorens staan, het naaiwerk is grotendeels klaar. Helaas moeten we op vrijdagmiddag niet in de township zijn. De mannen uit de township (die werk hebben) krijgen dan hun weekloon en daar moet op gedronken worden! Dus om 14.00 uur werden de verfkwasten in het water gezet. Een vrije middag die besteed werd met slapen, shoppen en helaas werd er voor het bestuur om 14:30 een vergadering gepland met alle betrokkenen hier in Kroonstad. Heel nuttig en nodig maar geen shoppen dus!

Zaterdag om 9.00 uur zijn we (op advies van onze Eef) naar een heel mooi natuurgebied gegaan en begeleid door Herman Jordaan (natuurbewaarder van beroep) dus heel veel kennis van natuur en wild. Helaas niet zoveel wild gezien maar wel prachtige natuur.

Zondag morgen naar een “zwarte kerk” waar we heel hartelijk werden ontvangen. De Dominee sprak goed Afrikaans en de dienst werd, speciaal voor ons, 2-talig gehouden. Na de dienst werden we onthaald met koffie, thee en toebroodjes.

Na de lunch voor de meeste een echte vrije middag, die besteed werd met wandelen en zonnen in de tuin van het ouwethuis en/of een beetje slapen. En weer voorbereiden voor morgen!

En ”hou duim vas” dat de douane een goed weekend heeft gehad en morgen, maandag, bereid is onze fel begeerde krat vrij te geven!
Zodat we de inhoud zelf nog kunnen uitpakken en de inhoud brengen waar we het gedacht hadden.
Het is nu zondagavond 21.00 uur, nog even een spelletje yahtzee en dan lekker slapen.