Groente project Maokeng

Groente project MaokengDe start is gemaakt voor een groente project, Elsbeth en Henry Hopkins gaan bij de school in samenwerking met “onze” tuinmannen een groente project starten met o.a. spinazieplanten in “kweektunnels” zie foto’s.

De opbrengst is, na aftrek van de kosten en eigen gebruik voor de kinderen, bestemd voor verdere uitbreiding van een tuin.

Daarnaast worden er tuintjes aangelegd bij de huisjes van een aantal moeders (van Groente project Maokengschoolkinderen). Ze krijgen de eerste plantjes door Elsbeth van LUMA, die ook instructie zal geven. In December wordt er gekeken wie het mooiste tuintje en tevens de meeste groente heeft verkocht. Daar wordt een prijs aan verbonden. De prijs is misschien een half schaap! In elk geval iets waar ze naar uit kijken.

In Oktober gaan 4 LUMA-ambassadeurs 2 weken naar Maokeng. Twee echtparen, de “mannen” voor de tuin en de “vrouwen” voor de school! Waar zij de schoolbegeleiders structuur gaan aanbieden in het opleiden en begeleiden van de kinderen. Dit vindt plaats met medewerking en coaching van een lokale blanke kleuterleidster, die de lokale regels zelf dagelijks hanteert en dus prima in staat is om ons te helpen, en ook als we weg zijn wellicht een oogje in het zeil kan houden.

Wij kijken er erg naar uit om weer even aan de slag te gaan met “onze kinderen”.

Wij hopen ook voor deze Groenteprojecten weer op financiële support!