De tweede schoolweek

In de tweede schoolweek hebben juf Marrie en juf Lucie andere activiteiten geïntroduceerd aan de juffen van Ikageng. Zo hebben de kinderen deze week voor het eerst geverfd! De kinderen hebben zich heerlijk uitgeleefd met waterverf. Juf Dorien zou deze week ook met de kinderen gaan knippen en plakken. Dit zal ook de eerste keer zijn dat de kinderen met een schaar en lijm aan de gang gaan. Gezien de hoeveelheid kinderen is er besloten om voor de middag een extra juf aan te nemen.

Aat en Wim hebben van alles gerepareerd in en rond de school. Zo hangen de kapstokken weer en zijn er zelfs 52 extra kapstokken opgehangen. Nu kan iedereen zijn jas en tas ophangen! De wip heeft ook weer twee handvaten, zodat de kinderen weer veilig kunnen wipwappen. Aangezien juf Dorien zoveel gebruik maakt van de schoolborden, hebben Aat en Wim een groter schoolbord voor haar gemaakt. Juf Marrie en juf Lucie hebben laten zien dat je ook activiteiten kunt ondernemen met de allerjongste kinderen. Om de juffen extra te motiveren is ook aan de kant van de jongste kinderen een schoolbord opgehangen. Daarnaast is met de behulp van de tuinman de groentetuin aangepakt. Overal zitten nu stenen randen omheen zodat het water niet wegloopt. Ook het onkruid is verwijderd en het gras is op sommige plekken opnieuw ingezaaid.

Op donderdag zijn de muziekinstrumenten uit het Besigheidsentrum geïntroduceerd. Wat een feest was dat! De muziekinstrument zijn dankbaar in ontvangst genomen en meteen gebruikt.
Het afscheid van het schooltje was erg emotioneel. Alle juffen van Ikageng hebben zich voor de volle 100% ingezet. Zij hebben een heleboel geleerd van de juffen uit Nederland en hebben laten zien hier ook wat mee te doen.
Na een hoop "drukkies" en tranen werd er nog een tussenstop gemaakt. Het schooltje waar de kinderen heen gaan die niet naar Ikageng kunnen, is bezocht door de LUMA ambassadeurs. Aan juf Rodina, de leidster van dat schooltje, is een aantal dozen met kleding en speelgoed gegeven. Zij was zo blij met de cadeautjes dat ze dacht dat het al kerst was.

De LUMA ambassadeurs zijn met een goed gevoel vertrokken. De groentetuin wordt goed onderhouden tuinman April. Er is een nieuwe juf aangenomen om het Ikageng team te versterken. Alle materialen zijn gerepareerd of vervangen. Maar het allerbelangrijkste is toch wel dat de kinderen niet meer de hele dag op een kleedje zitten. De kinderen krijgen nu les in schrijven, tekenen, lezen zingen, dansen en knutselen.

Het kleine lichtpuntje in donker Afrika is uitgegroeid tot bijna 100 kleine lichtpuntjes in de vorm van 100 kinderen die dagelijks onderwezen worden en te eten krijgen op Ikageng.