Covid-19 in Afrika

Ook in Zuid Afrika slaat het Corona virus onverbiddelijk toe. Duizenden nieuwe gevallen per dag. In de media hoor je hier niet veel van maar via onze vrienden blijven wij goed op de hoogte. Wij zijn heel dankbaar voor de hulp die geboden wordt aan de gezinnen in het plakkerskamp bij Muldersdrift.
De scholen zijn al vanaf april dicht en het is nog niet bekend wanneer ze weer mogen beginnen. Petunia, de hoofdleidster van Ikusasa en Sechaba wil graag met de graad R ( de oudste kleuters) beginnen, maar het risico is nog te groot. Petunia moet dan eerst op een cursus voor alle veiligheidsmaatregelen en ze moeten natuurlijk heel wat spullen aankopen zoals handreinigers, gezichtsmaskers, temperatuurmeters enz.

Voor de kinderen van Ikusasa betekent het ook dat zij de dagelijkse maaltijden op de opvang moeten missen. Dat is een heel groot probleem omdat het voor deze kinderen lang niet vanzelfsprekend is dat zij thuis een dagelijkse maaltijd kunnen krijgen. Gelukkig zijn er verschillende mensen die zich het lot van deze gezinnen aantrekt.

Karin en de andere helpers krijgen elke Maandag heel wat voedsel van de supermarkt. Dinsdags wordt het onder leiding van Petunia en Jeanette in pakketten gemaakt en uitgedeeld en er wordt elke week soep en broodjes gemaakt en uitgedeeld. Petunia is echt goud waard. Zij neemt de leiding en zorgt dat alles bij de juiste gezinnen terechtkomt. Ook is ze hard bezig met de overheid voor het openen van de school.
Het is geweldig hoe men zich daar inzet voor de armste gezinnen.