Benefietconcert 22-10-2022

Prachtig benefietconcert.

Dit nieuwsbericht wordt wat laat geplaatst maar er was eerst tijd nodig om met onze contactpersonen in Afrika te overleggen over het doel van dit evenement.

Zaterdagmiddag 22 oktober vond in het muziektheater De Ontmoeting? De middag werd geopend door het Rozenburgs dameskoor en het Luma Vocaal Ensemble. Zij zongen gezamenlijk het Zuid-Afrikaanse Volkslied. Na een kort welkomstwoord ging het dameskoor alleen verder. Vooral het “Some Kind of Music” en “Danny Boy” was mooi om te horen.

Hierna was er een korte presentatie over het werk van de Stichting LumaHelpt. Er werden beelden getoond van de 3 opvanglocaties die mede door steun van deze stichting tot stand zijn gekomen. Dagelijks worden hier zo’n 300 kinderen opgevangen die voorbereid worden op de lagere school en 2 maaltijden op school krijgen.

Momenteel wordt vooral de laatste locatie voor het grootste deel financieel gesteund door  LumaHelpt. 

Toen was het de beurt aan het Luma Vocaal Ensemble. Een gelegenheidsensemble dat naast Afrikaanse liederen ook liederen met een boodschap zingt. Het lied “Als wij niets doen” is daar een goed voorbeeld van. Het lied “Senzenina” met een prachtige solo van Jeroen Giese kreeg een overweldigend applaus.

Het laatste optreden voor de pauze was voor Djembe Band Zamana. Met hun opzwepende muziek ging een ieder vrolijk de pauze in.

Na de pauze hebben alle drie de groepen nog een keer opgetreden met als laatste hoogtepunt het “Sia Hamba” gezongen door beide koren. Een staande applaus was de beloning.

Tenslotte werd iedereen bedankt voor de geweldige middag en werd het prachtige bedrag van die middag bekend gemaakt: €1200,00. Echter na de eindcollecte en nagekomen sponsoring is het bedrag uiteindelijk €1800,00 geworden. GEWELDIG.

Na overleg met onze contactpersonen in Muldersdrift is besloten dit geld te besteden aan het inrichten van een ziekenkamer. Hierbij wordt niet gedacht aan een medische post maar aan een rustige ruimte waar kinderen die zich niet zo lekker voelen tot rust kunnen komen. Er is grote behoefte aan verbandmateriaal, ontsmettingsmiddelen en een kast waar alles veilig kan worden opgeborgen.

Fijn dat ook dit project gerealiseerd kan worden.