1e schooldag

Afgelopen vrijdag zijn Marrie en Aat naar Zuid-Afrika vertrokken. Op het vliegveld van Johannesburg zijn zij opgehaald door Wim en Lucie. De eerste nacht hebben zij doorgebracht bij vrienden. De tweede nacht hebben zij doorgebracht in hun tijdelijk onderkomen. Een orignele houten paalwoning aan de Valsrivier in de buurt van Kroonstad. De paalwoning wordt bewaakt door een aantal honden van de boer op wiens land de woning staat. Ondanks de afgelegen, maar prachtige locatie hebben de "paalbewoners" een goede telefoon- en internetverbinding.

Op maandag 19 oktober zijn de LUMA's richting Maokeng vertrokken. De eerste indrukken waren erg positief. Bloemetjes staan in bloei (het is ongeveer 30 graden in Kroonstad) Groentetuin ligt er goed onderhouden bij. De kinderen waren gescheiden in twee groepen. Het gras buiten was aardig versleten rondom de speeltoestellen, wat er op wijst dat de kinderen regelmatig buitenspelen. Het een en ander moet wel opgeknapt worden (kapotte kapstok en wipwap e.d.). De kinderen die niet naar het schooltje mogen i.v.m. het overschreiden van het toegestane leerlingaantal, zit op een ander schooltje aan de andere kant van Maokeng. Een gebouwtje vergelijkbaar met Ikageng voor de verbouwing. Op dit moment zijn er 3 leidsters inclusief Gloria aanwezig. Dit blijkt eigenlijk 1 leidster te weinig. Dorien en Gloria gaan wel samen een twee weekse cursus volgen.

Na het bezoek aan Ikageng is er ook een bezoekje gebracht aan Silwerkroon. De LUMA's werden daar met open armen en veel "drukkies" ontvangen. Aankomende donderdagmiddag, na een gezamelijk kopje thee en een klein presentje, zal de start van de verbouwing aan de badkamers beginnen.